FASON ÜRETİM NEDİR?
Fason üretim bir firmaya ait bir markanın, başka bir firmanın tesislerinde üretilmesidir.
Bu iş modeli firmalar tarafından, kimi zaman kapasitelerin yeterli olmadığı, kimi zaman kaynakların daha verimli kullanılmak istenilmesi, kimi zamanda zamandan tasarruf etmek amaçlı başvurulan bir yöntemdir.
Fason üretim mekanizmasında, sermaye tamamen fason üretimi yapılacak olan ürünün imalatçısı olan firmanın tasarrufundadır. Fason üretici sadece, ürünlerin imalatçısı olan firma ile anlaşması esnasında belirlenen miktarda ve teslim süresine uygun olarak üretimi gerçekleştirir.
FASON ÜRETİM NASIL YAPILIR?
Eğer üretim hakkında bir bilginiz yok ise ya da üretimi başka bir işletmeye yaptırıp ticaret ile ilgilenmek istiyorsanız fason üretimi tercih edebilirsiniz.
Üretim yapılırken gelişen aşamalardan haberdar olarak ürünün ambalaj tasarımını, içeriğinin nasıl olacağını ya da ürün ile ilgili testleri inceleyebilirsiniz. Fason üretim yapmak isteyen işletmeler çalışmak istediği işletme ile anlaştıktan sonra tasarımını ileterek üretimi başlatabilirler.
Fason üretim, ürün sahibi olan firmanın işini kolaylaştıran bir yöntemdir. Bu nedenle özellikle üretim tesisi olmayan ya da üretim tesislerine büyük harcamalar yapmak istemeyen firmalar tarafından tercih edilmektedir.
Yapı Kimyasalları fason üretimi 4 aşama ile gerçekleştirilmektedir.
1. Aşama: ÜRÜN HAZIRLIĞI
Fason üretimi gerçekleştirilecek olan yapı kimyasalları ürenlerinin hazırlık aşaması ilk adımı oluşturmaktadır.
Bu aşamada; uygun ölçülerde ambalaj seçimi ve ambalaja uygun ölçülerde etiket temini ile birlikte üretimi yapılacak olan ürüne ait hammadde tedarik çalışmaları yapılmaktadır.
2. Aşama: AR-GE ÇALIŞMALARI
Bu aşama üretmek istenilen ürünün belirlenmesi ile birlikte ilgili ürünün formülasyonun hazırlanması, ürüne ait numune üretilmesi ve sonrasında gerekli kalite kontrollerinin yapılması sürecini kapsamaktadır.
3. Aşama: ÜRETİM & ETİKET & AMBALAJ
Üçüncü adımı oluşturan bu aşama ise AR-GE tarafından üretim onayı verilen formülasyonun üretim departmanında bulunan uzman ve profesyonel ekip ile birlikte üretime geçilmesini ve ürünün lojistiğe hazır hale getirilmesi çalışmalarını kapsamaktadır.
Formülasyona uygun olarak üretimi tamamlanan üründen bir kez daha numune alınarak AR-GE tarafından yeniden gerekli kalite kontrol testlerine tabi tutulur. Ambalaj dolumu için onayı alınan ürün, etiketleri hazır hale getirilen ambalajlara dolumları yapılarak üretim bandından çıkarılır ve ürün paketlenerek lojistik bolümüne sevki gerçekleştirilir.
4. Aşama: LOJİSTİK
Bu son bölümde üretilen ve paketlemesini yapılan ürünlerin müşteriye sevkiyat çalışmaları yürütülmektedir.